пʼятницю, 9 квітня 2021 р.

 75 років від дня народження Богдана Івановича Сушинського - українського письменника, журналіста, грпомадського діяча

 1946 -2020


Сушинський Богдан Іванович (1946, Самбір, Дрогобицький район Львівської області) — український журналіст, письменник, член Спілки письменників України, НСЖУ. Серед найбільш відомих романів автора — "Через міст над бистриною", "На тій землі за пагорбом", "Морава", "Голос ріки безіменної", "Останній з групи Беркута". Автор понад 100 книжок та понад тисячі публікацій в періодиці, численних збірок повістей та оповідань. 

 Твори Сушинського перекладались п'ятнадцятьма мовами світу.

Його перу належить унікальна двотомна монографія "Козацькі вожді України - історія України в образах її вождів та полководців ХV - Х1Х століть", в якій вміщено есе про 205-х гетьманів, кошових отаманів та полководців козацьких військ. За цю працю він перший удостоєний Міжнародної літературної  премії Українського козацтва "Лицарське перо". Він також лауреат міжнародних премій ім. О. Дюма, ім. І. Мазепи, премій ім.І. Буніна, ім. М. Трублаїні. В 2002 році за видатний внесок у розвиток вітчизняної та світової культури Богдан Сушинський відзначений Американським Біографічним інститутом Золотою Американською Медаллю Честі.

Помітне місце в творчості Б. Сушинського посідають твори для дітей. Юним читачам добре відомі повісті "Танець степового коня", за яку його удостоєно премії ім. Миколи Трублаїні, "З розвідки не повернувся", "За лінією життя", "Зоряний берег", "Візьми мене з собою, Магеллане..."


Сподіваємось, вас зацікавлять книги письменника і вам захочеться їх прочитати, бо вони допомагають повірити в себе, навчають вистояти в складних ситуаціях та любити свій "зоряний берег" - край, де ви народились. 

Запрошуємо до читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації