понеділок, 12 квітня 2021 р.

 Вітаємо з Міжнародним днем Авіації і космонавтики!

В цей день, 12 квітня 1961 року, 60 років тому,  Юрій Гагарін на космічному кораблі "Восток" вперше в світі здійснив орбітальний політ навколо Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів.
Весь світ був приголомшений цим повідомленням.
Він здійснив один виток навколо Землі за 108 хвилин і приземлився в запланованому місті о 10:55 в районі с. Смілівка Саратовської обл.
Багато часу минуло, від перших кораблів  до нинішніх орбітальних станцій та комплексів. Те, що раніше вважалося неймовірним стало дійсністю.
У цей знаменитий день варто пам'ятати, що можливості людського пізнання не обмежені, і за наявності наполегливої праці та терпіння ви можете здолати будь-які перешкоди. 
Чудовим явом міжнародного співробітництва в освоєнні Всесвіту, пізнанні його таємниць став політ українського космонавта Леоніда Каденюка на борту американського корабля "Шатл", який стартував 19 листопада 1997 року Цей політ тривав 16 діб.

Наука не стоїть на місці і, можливо, саме ви, наші читачі, зробите значні відкриття в сфері космонавтики. Хтозна, можливо, коли ви підростете, то зможете подорожувати космосом так само вільно, як Україною. Можливо хтось із вас відкриє нову планету, хтось стане першою людиною, яка висадиться на Марсі! А можливо, в когось буде свій будиночок на Місяці! Пам'ятайте, все в ваших руках! Не бійтесь фантазувати! 

З Днем космонавтики вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації