вівторок, 9 березня 2021 р.

 Тарас Шевченко живе  і промовляє

207 років від дня народження


                                    ( 9.03.1814 -  10.03.1861) 

"Він був сином мужика, а став володарем в царстві Духа, він був самоуком, а вказав нові, світлі шляхи професорам і ученим. Тяжка доля не змогла перетворити в іржу золото його душі, стерти його любов до людей". 

          Іван Франко

                                                                                             

Традиційно на початку березня майже у всьому світі, де проживають українці, відзначають Шевченківські дні. Це дні шани, пам'яті, найглибшої поваги і любові до Тараса Григоровича Шевченка, його чарівних віршів і незабутніх малюнків.

Усього 47 років прожив Т. Г. Шевченко. 24 з них був кріпаком, 10 - в засланні, і тільки 13 - на волі. Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни.

Ми святкували конкурсом розумників "Хто Шевченка прочитав, той багатий серцем став", де дві команди "Кобзарики" і "Барвінчата" змагались на краще знання творчості поета. Учасниками дійства були учні 5-а класу 66-ї школи з вчителькою української літератури Романюк Настею Павлівною. Затамувавши подих діти слухали справжні шедеври лірики поета, які читали конкурсанти: "Садок вишневий коло хати", "Зоре моя вечірняя", "Мені тринадцятий минало", уявляли, як "реве та стогне Дніпр широкий", захоплювались щирим і сумним "Заповітом"... А далі були завдання з конвертів - "Доповнити прислів'я" , гра  "Відгадай вірш за опорними словами", "Заморочки із бочки", де були питання з п'яти номінацій, і "Чорний ящик", в якому була річ, що  конкурсанти повинні були за описом впізнати. 

Гарне й душевне вийшло свято.А конкурс показав, що ми знаємо й шануємо творчість нашого Кобзаря. Переможених не було - були переможці!











Тарас Григорович Шевченко - це вічний вогонь, що ніколи не згасне в наших серцях. Творчість Шевченка - це святиня, якою дорожать і гордяться  українці. І ми, нащадки, будемо завжди берегти у своїх серцях той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами.

   

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації