Що таке Масляна та з чим її їдять?
Сиропусний тиждень (Масниця, Колодій, Масляниця, Запусти, Заговини)- переддень Великого посту і справжнє свято молочних страв. Здавна в ці дні в Україні готують велику кількість млинців, налисників і вареників з сиром, щедро заправляючи їх сметаною. Варять молочні галушки, локшину, киселі. Це тиждень відвикання від досить щедрих зимових святок.
Пропонуємо вам веселу вікторину "Масляна, пригощай!"
(Правильні відповіді можете знайти на нашому блозі в статті "Масляна, Масляна, яка ти мала!")
* Символом чого є млинці, які печуться на Масницю?
* Скільки днів святкується Масляна?
* Чим мастять млинці зразу після випікання?
* Що з основних страв Масляної вважають символом місяця?
* В який із днів Масляного тижня просять прощення?
* Як називаються зменшені млинці?
* Виберіть правильне закінчення прислів'я: "Перший млинець....."
* Хто в казці К. Чуковського гасив пожежу пирогами і млинцями?
* Як називається спортивний снаряд з "млинцями"?
* Яка геометрична фігура супроводжує все свято Масляної?
Немає коментарів:
Дописати коментар