понеділок, 22 лютого 2021 р.

21 лютого          Учи, дитино, рідну мову,Гордися нею і лелій.А зрадити голубоньку чудовуТи навіть в думці не посмій.Молися нею юними устами -Вона твоя, як серце і душа.Вона - від прадіда, від тата і від мами,Вона - Шевченкова, Франкова, Куліша.Люби її, як матінку природу,Горнись до неї - ти ж бо її син!Вона - безсмертя рідного нпроду,Могутній, вічний України дзвін!Мова - душа народу, святиня, з якою пов'язане не тільки минуле народу і його сьогодення, а й прийдешні віки. 21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. У 1999 році наТридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було започатковано це свято. А починаючи з 21 лютого 2000-го року цей день відзначається в Україні.Ми святкували з нашими читачами турніром знавців рідної мови "Наша ж мова сія щогодини ясніш!"










Наші читаймудрики в ході змагання мали змогу перевірити свої знання з рідної мови, проявити неабияку ерудицію , творчі здібності при виконанні вельми нелегких конкурсів, та показали вміння дружно працювати в команді. В завзятій боротьбі з невеликим відривом перемогла команда  "Пізнайок" , з чим ми їх і привітали.


Віриться: мине час, а мова наша житиме щодня і щомиті у щоденному спілкуванні людей і в будні і в свята. І кожен з нас дбатиме про чистоту мови, зберігаючи її нев'янучу красу!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації