вівторок, 14 квітня 2020 р.



14 квітня  найкращий фантаст Європи Сергій Дяченко святкує 75-й день народження!


Сергій Дяченко народився 14.04.1945 р. у Києві. Закінчив Київський медінститут, працював лікарем-психіатром, кандидат біологічних наук. Закінчив сценарний факультет ВДІКу в Москві (1989). Лауреат Державної премії України за сценарій фільму «Зірка Вавілова». Автор сценарію шестисерійного художнього телефільму «Hіколай Вавілов» та художнього фільму «Голод-33».

Марина Дяченко народилася 23.01.1968 р. у Києві. Закінчила Київський театральний інститут (1989), професійна акторка театру та кіно. Знамените письменницьке подружжя дебютувало романом-фентезі «Брамник» (1994), за який отримали премію Єврокону-96.

З того часу у співавторстві написано 25 романів, десятки повістей та оповідань, кілька дитячих книжок. Найвідоміші їхні твори: «Ритуал» (1996), «Бастард» (1996), «Шрам» (1996), «Відьмин вік» (1997), «Печера» (1998), «Останній Дон Кіхот» (2000), «Варан» (2004), «Ключ від королівства» (2005), «Vita nostra» (2007) та інші.

Марина та Сергій Дяченки — володарі багатьох міжнародних літературних премій у галузі фантастики, свого часу їх було визнано найкращими фантастами Європи.
А ви читали ці чудові твори?



Для самих маленьких любитетелів фантастики

Марина та Сергій Дяченки. Габріель і сталевий Лісоруб. Казка для дітей. Переклад з російської Наталі Брискіної. Малюнки Володимира ШтанкаГабріель мешкає в гущавині лісу. Він грає на арфі, флейті і сопілці, читає кам'яні книжки і п'є чай з духмяних трав. Білки стрибають Габріелеві на плечі, і той катає на собі десять білок нараз. Він товаришує з лисицею і грає з ведмедиком у горішки. А ще — чекає на своїх батьків. Цей маленький кентавр, який може врятувати ціле місто людей.
 
Марина та Сергій Дяченки, Про Стаску та чудовиськ, бувальщина, Малюнок Арсена Джанікяна, Повітряні рибки, збірка казок для дітейЗ кожної сторінки цієї книжки на тебе повіє свіжий вітер радості, подарованої знаменитими українськими фантастами Мариною та Сергієм Дяченками, а також прекрасним художником Арсеном Джанікяном. Так пишуть, малюють і думають люди третього тисячоліття...
Марина та Сергій Дяченки (назва, зав’язка дії - Андрій Бондарчук). Летючий капелюх. Малюнки Арсена Джанікяна. Київ, видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2001 р.Два братики — Гордійчик та Андрійчик їдуть на літній відпочинок до свого дідуся. Одного дня вони разом з дідусем, песиком Хвостиком та козою Ізабеллою вирушають до річки, але несподівано для себе опиняються на Летючому Капелюсі, тобто на НЛО. Але, на щастя, у хлопчиків є тато — військовий льотчик, мама — інтернет-оператор, і... мобільчик...
Марина та Сергій Дяченки, Про Стаску та чудовиськ, бувальщина, Малюнок Арсена Джанікяна, Повітряні рибки, збірка казок для дітей"Одного разу ліфт поламався, і Стасці довелося йти пішки до своєї бабусі на восьмий поверх. Було це увечері, і лампочки на сходах не світилися. А в темряві, подумала Стаска, запросто можуть водитися страховиська. Але Стаска була дівчинкою хороброю, а тому страховиськ вона хоч і боялася, проте вирішила їх про всяк випадок трохи полякати." (Марина та Сергій Дяченки)
  • «Ритуал» — один з найперших, найяскравіших і найпопулярніших романів Марини та Сергія Дяченків. Книжка з однаковим захопленням «проковтується» юнацтвом від 13 до 113... 
  • Отже, дорогі наші читачі, часу у вас вдосталь, тому  мандруйте з книгами подружжя Дяченків, і вам відкриється загадковий і захоплюючийсвіт фантастики!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації