понеділок, 27 лютого 2017 р.



    Чи знаєте ви, що вперше стали відзначати Міжнародний день рідної мови з 2000 року?  Що це сталося в Парижі,  в штаб-квартирі ЮНЕСКО, для того щоб привернути увагу спільноти до того факту, що з 6000  мов, які зараз існують, більшість перебувають під загрозою зникнення? А в Україні це свято стали відзначати з 2002 року? Що наша рідна українська мова визнана  на Всесвітньому конгресі мовознавців другою  в світі після італійської за милозвучністю?


Ну щоб, здавалося слова… 
Слова та голос, більш нічого,
 А серце б’ється - ожива, 
Як їх почує… 
                                                     Т. Г. Шевченкo

     Для кожного народу дорога  його мова, а нам, українцям, найближча до серця – українська. Вона співуча і багата. Вона – душа народу, в ній глибина тисячоліть. Це найдорожчий скарб, переданий нам нашими предками. І де б не були ми, скрізь відчуваємо поклик рідної землі, хвилюємось аж до сліз, зачувши рідне слово.
    Відзначали Міжнародний день рідної мови в бібліотеці грою-конкурсом «Слово до слова, складається мова» з нашими читачами – учнями 4 «в» класу 66 школи.
     Сьогоднішній конкурс показав, що значить для нас рідна мова. Це тиха мамина колискова, мудре батьківське слово. Це наша гордість. Бережімо її.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації