вівторок, 7 лютого 2017 р.

7 лютого 1812 року народився  Чарльз Діккенс – англійський письменник

(1812 – 1870)

«Любляче серце коштує більше, ніж вся мудрість світу»
Чарльз Діккенс «Девід Копперфілд»

      Чарльз Діккенс – письменник вікторіанської епохи, який широко відобразив її у своїх творах і порушив проблеми, котрі хвилювали англійське суспільство. Виходець з низів він співчував бідним і обездоленим. Його любов до бідних  і скривджених була справжньою, а не фальшивою. Він писав для них і про них.

Перу Діккенса належать цілий ряд соціальних романів. Кращими серед них є: «Олівер Твіст» (1838), «Ніколас Нікльбі» (1839), «Мартін Чезлвіт» (1844), «Девід Копперфілд» (1850), «Холодний дім» (1853), «Важкі часи» (1854), «Малютка Дорріт» (1857), «Великі сподівання» (1861).

Всі романи Діккенса мають багатопланові  сюжети, побудовані на захоплюючій інтризі. В кожному з них створений свій неповторний самостійний світ, який правдиво відображає англійську дійсність ХIХ століття. У всіх цих достоїнствах творчості Діккенса і є  запорука успіху нев’янучої з роками художньої привабливості і незмінної актуальності його романів. Багато з них лягли в основу сценаріїв  фільмів.



Акцентуємо вашу увагу на твори Діккенса, які є в нашій бібліотеці.

На «Різдвяну пісню в прозі», а це одна із самих популярних книг про Різдво, що перекладена на всі мови світу, звертають вашу увагу  наші читачки - подружки Коробська Наталка та Бондар Ксюша:  "Смійтеся й плачте, читаючи цю різдвяну історію. Дізнавайтеся, чи станеться різдвяне диво, і чи зможе жалюгідний, черствий,  корисливий скнара Скрудж коли-небудь змінити своє життя?  Чи навчиться вигукувати: «Веселого всім Різдва»?"

Читайте! Одержуйте задоволення від знайомства з творчістю великого письменника Чарльза Діккенса!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації