пʼятницю, 25 вересня 2020 р.

 Щороку, 25 вересня шанувальники коміксів відзначають День коміксів.


Святкують його всі, кому подобається цей вид літератури, який в наші дні уже, практично,  став невід'ємною частиною книжкової культури.

 Вважається що головними читачами коміксів є діти. І багато педагогів вважають, що цей вид літератури приносить користь: допомагає розвивати навички читання, поліпшує грамотність. Вони не тільки заохочують дітей до читання, а й містять історичні факти. Тож супергерої не лише розвивають нас, а й дають надію, а іноді - навіть роблять нас кращими. 

Бо як сказав Бетмен "Героєм може бути будь-хто, навіть звичайна людина, яка просто накидає куртку на плечі дитини, аби та знала, що світ не загинув"


*  Цікаво, що це свято почали відзначати в США, хоча Америка не є батьківщиною коміксів. Комікс - винахід європейців. Хоча малюнки з короткими написами - графічні історії - відомі ще з часів наскельного живопису.

*  Найдорожчим коміксом у світі вважається комікс про Супермена 1938 року. У 2011 році за нього невідомим було заплачено 2,16 млн. доларів. Усього в світі їх налічується близько 100 примірників.

*  На початку 1990-х Майкл Джексон намагався викупити MARVEL (найвідоміше видавництво к-сів у світі), щоб зняти власний фільм про Людину-павука і зіграти в ньому головну роль.

*  Нещодавно в Україні вийшов перший том відомої бельгійської серії коміксів про смурфів "Чорні смурфи". Смурфики - це казкові істоти,  вигадані і намальовані бельгійським художником Пейо в 1958 році.

Любі наші читайлики, а вам подобається читати комікси? На жаль в нашій бібліотеці вибір коміксів не вражає широтою та різноманіттям, але все ж таки знайти можна:


Малюйте власні комікси!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації