середу, 12 серпня 2020 р.

Нещодавно, 31 липня , "мама" Гаррі Поттера, британська письменниця Джоан Роулінг святкувала 55 років від дня народження!


"Якщо Ви не любите читати, Ви просто не знайшли потрібну книгу."
Д. Роулінг


Мало хто знає, що справжнє ім'я відомої письменниці Джоан Роулінг - Джоанна Мюррей. ЇЇ книги про Гаррі Поттера перекладені практично всіма мовами світу.

Гарна книга - це ковток води для спраглого, це друг і порадник. З її героями можна помандрувати в різні кінці світу, побувати у минулому і майбутньому. Можна навчитися розрізніти добро, зло, можна запобігти помилкам, а можна і просто насолоджуватись словом.


Є в нашій бібліотеці книга, яка побила всі рекорди по читанню. Це всім нам відома книга про Гаррі Поттера. На даний момент у нас є всі сім книг цієї серії. І часто вишиковуються цілі черги бажаючих прочитати цей бестселер. І читають її не лише діти, але й батьки. Тому, що це книги про дружбу, мужність, витривалість, впевненість у своїх діях, сміливість, доброзичливість, щедрість, а також самопожертву. І всі ці сім книг об'єднує одне - захоплюючий сюжет.


Сьогодні ми пропонуємо Вам невеличку вікторину по книгах Джоан Роулінг про улюбленого героя Гаррі Поттера:
***
* В якій країні жив Гаррі Поттер?
* Як звали маму Гаррі?
* Мову яких тварин знав Гаррі?
* Назва цукерок із різними наповнювачами з книги про Гаррі Поттера?
* На якій мітлі літав Гаррі?
* В якій школі навчався Гаррі?
* Кличка сови Гаррі?
* На якій вулиці жив Гаррі?
* Скільки голів було у собаки, що охороняла філософський камінь?
* Які птиці розносили пошту учням Хогвартса?
* Де знаходиться Школа магії Уогаду?

Ну що, зацікавили ми вас трішки? Отже ця книга про справжню дружбу, про необхідність залишатися людиною за будь-яких обставин, навіть у чарівному світі. Хто ще не прочитав її, не баріться і завітайте в бібліотеку сьогодні ж. Ми чекаємо Вас!

(Відповіді на вікторину можете надавати в коментарях)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації