четвер, 25 червня 2020 р.

Бібліознайомство

Сьогодні ми хочемо познайомити Вас, наші дорогі читаймудрики, з Еммою Андієвською - сучасною українською письменницею, поетесою і художницею, що мешкає за кордоном.


 "Для того, щоб існувала Україна, треба мову"
                           Е. Андієвська



Народилась у 1931 році в Донецьку, під час Другої світової війни змушена була емігрувати до Німеччини, певний час жила в США, нині мешкає в Мюнхені. Автор 29 поетичних збірок, п'яти книжок короткої прози, трьох романів та понад дев'яти тисяч картин. Хоча більшість свого життя прожила за кордоном, усі ці роки писала українською. І Батьківщина визнала майстерність письменниці - 2018 року Андієвська отримала Національну літературну премію ім. Т. Г. Шевченка. 
     У 1992 році Емма Андієвська вперше після довгої перерви побувала в Україні. Після 2000 року вона декілька разів відвідувала свою малу батьківщину - Донеччину. 
Е. Андієвська є членом Національної спілки письменників України,( з 1994 року) Українського ПЕН-клубу та Професійного об'єднання художників Баварії.

Пропонуємо книги Е. Андієвської, які є в фонді нашої бібліотеки:


" КАЗКА ПРО ЯЯН" рекомендована для позакласного читання для учнів 6 класу.
Ця книга відкриває перед читачами чарівний світ, де живуть і діють дивовижні істоти, що розмірковують про сенс буття, одвічну боротьбу добра і зла в душі людини, унікальність і неповторність кожної особистості та важливість віри в себе.


Ця книга для читачів старшого віку.
 Як виходить з назви роману, його головною темою є добро. На основі протистояння добра і зла автор доводить, що доброю людиною можна бути, навіть маючи звичайні людські вади.

Добро повинне перемагати, і це ми бачимо в її творах. 
Ознайомтеся з ними, і ви в цьому переконаєтесь.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації