середу, 17 червня 2020 р.

  Про пухнастиків та вухастиків    
Любі наші читайлики!
Ви вже перечитали всі книги про котиків, півників, лисичок і ведмежат? Але перечитати все - неможливо. Пропонуємо Вам підбірку цікавих книг про "вухастиків". Це книги українських авторів і вони покличуть Вас у захоплюючі мандри по країні Читалії.


Олегові життя власного кота Кігтика Ковбаска здається мало не щастям - їж, гуляй і вилежуйся скільки влізе. Проте одного ранку хлопчику довелося прокинутися...котом. А Ковбаскові - піти до школи замість свого господаря. Якими пригодами обернулося це дивне перетворення - читайте у новій книзі Сергія Гридіна.


У Чарівному Лісі, як завжди вирують розмаїті події. То жаба Дашка посварила добрих сусідів-хом'ячків, то чортик Крутихвіст налякав звірят своїми витівками, то цап Гордань захотів стати царем над усіма мешканцями лісу. Але любов та дружба неодмінно перемагають Як саме? Про це читай у "Нових історіях Чарівного Лісу" Володимира Читая.


До збірки увійшли дивовижні історії про тварин. Оповідання, написані відомими авторами, розповідають про наших чотириногих друзів, які діють, як люди: інколи сваряться і ворогують, але частіше все ж таки дружать. Ця книжка вчить дітей доброті, чесності, сміливості, любові та шанобливому ставленні до природи.


Казки для дітей Івана Франка так само цікаво читати сьогодні, як і багато років тому. Звірів представляв він як мислячих істот, що живуть майже людським життям. У звірячому царстві, як і серед людей, панує здирство, хабарництво, багатий і сильний гнітить бідного і слабкого. Не даремно ж говорив український поет Максим Рильський, що Іван Франко - "розум і серце нашого народу".


А в цій книжці Михайла Слабошпицького живуть найрозумніші папуги. І з цієї книжки зовсім добре видно африканських крокодилів. А цікавих таємниць у цій веселій книжці ще більше, аніж сторінок.


Якщо мрієш завести вірного песика, у новій книжці відомої письменниці Лариси Денисенко ти знайдеш усе, що слід знати про собак: як їх доглядати, годувати, вигулювати і лікувати. А також про те, яке величезне щастя мати чотирилапого друга, та водночас, яка це відповідальність. Адже тваринка - не іграшка, а повноправний член сім'ї.


    Разом з героями цієї збірки юні читачі потрапляють у вирій захоплюючих та неймовірних пригод, які навчать їх винахідливості, цілеспрямованості, взаємоповазі, доброті. З будь-яких ситуацій можна знайти вихід, якщо поряд з вами є вірні друзі.


Якщо коротко, то ця книжка про те, як не стати вовком у зграї хижаків. Іван Андрусяк не лише говорить із вами про одвічні теми добра і зла, а й торкається таких літературних сюжетів, як фізичного й духовного каліцтва, мовної ідентичності, екології. Повість=казка "Третій сніг" рекомендована до вивчення у новій шкільній програмі.


Дуже надіємось, що ці книги принесуть Вам, наші читайлики, не тільки радість при читанні, але й корисні знання і навчать шанобливо ставитись до братів наших менших ,  любити природу і все вній.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації