пʼятницю, 18 червня 2021 р.

 Щиро вітаємо всіх наших читачів 

зі Святом Трійці!


Зичимо ласки Святого Духа
Допомоги Бога Отця
і підтримки Бога Сина!


  Трійця. Історія Свята

    Свято на честь Святої Трійці встановили учні Ісуса Христа — апостоли. Цим вони хотіли закріпити в пам'яті людей подію, що відбулася на п'ятдесятий день після Воскресіння Господнього. За біблійними переказами, в той день Святий Дух зійшов на цих самих апостолів, які до того моменту вже п'ятдесят днів поспіль молилися в Сіонській світлиці, яка згодом стала першим християнським храмом.

    Варто відзначити, що після зішестя Святого Духа апостоли помітили деякі зміни: вони раптово навчилися зцілювати і пророкувати. При цьому вони ще й заговорили різними мовами: знання мов їм було дано, щоб нести Слово Боже по світу. Після цього учні Христа і вирушили в різні частини світу, щоб розповісти всім мешканцям планети про життя Господнє і його болісну смерть за гріхи всього людства.
    А офіційне встановлення такого свята, як Трійця, відбулося в 381 році, коли в Константинополі був скликаний II Вселенський собор, на якому було сформульовано вчення про Трійцю. 

   А ось наші предки слов'яни стали відзначати Трійцю набагато пізніше — лише через 300 років після хрещення Русі, тобто, в кінці XIII - початку XIV століть.

Є у Трійці й інша назва - П'ятидесятниця. Ця назва вказує на дату святкування: на п'ятдесятий день після Великодня. Також у нас в Україні широко вживають назви Зелені Свята, Зелена Неділя, Зіслання Духа Святого.

Більше про це свято і як його святкували наші предки, про їх традиції і звичаї, ви зможете дізнатись з книг нашої книжкової виставки "Зелена неділя квітує чар-зіллям". 





Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації