пʼятницю, 12 квітня 2019 р.

12 квітня  - Всесвітній день авіації і космонавтики


З космосу - Земля тендітна, 
Невелика і блакитна,
І кордони непомітні -
Ніби спільно всі живуть...
Мабуть, так колись і буде,
Бо як в космос вийшли люди,
Й на Землі лад наведуть!
Наталя Козленко

Це свято з'явилось 12 квітні 1961 року на честь першого польоту в космос Юрія Гагаріна на космічному кораблі "Восток-1", який відкрив епоху пілотованих  космічних польотів. Він здійснив один виток довкола земної кулі, який тривав 108 хвилин.
Для нас, українців, це також особливий день. Тому що, Україна входить в першу п'ятірку держав, які освоюють космос.
Чудовим явом міжнародного співробітництва в освоєнні Всесвіту, пізнанні його таємниць став політ українського космонавта Леоніда Каденюка на борту американського корабля "Колумбія".(1997 р.)
Дніпро залишається космічною столицею України. Южмашівці продовжують нести почесне звання флагмана космічної галузі країни. З чим ми їх і вітаємо!
Ми святкували космічною мандрівкою "Зоряний купол Землі". Захід проводився з метою розширення уявлення дітей про космос та розвитку їх інтелектуальних здібностей. Учасниками дійства були четверокласники 66-ї школи.
 В складі двох екіпажів "Орбіта" та "Зоряний" кожен з учасників відчув себе космонавтом. Діти відвідали планети Сонячної системи, згадали героїв космосу - К. Ціолковського, С. Корольова, Ю,Гагаріна, Л, Каденюка, В. Терешкову, Н. Армстронга.
 Наші читаймудрики, щоб перелетіти з планети на планету, повинні були розв'язати астрономічні задачки, відгадати, що ж там знаходиться в чорному ящику?, розгадати кросворд, відповісти на питання вікторини "Дорога до зірок". Завершальною ноткою квесту було конструювання реактивних літаків і дружний запуск їх в політ .  
Також всі присутні мали змогу ознайомитись з літературою, яка розповідає про відкритий космос, роботу космонавтів та космічних станцій з книжкової виставки-інсталяції "Поклик Всесвіту".




Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації