вівторок, 20 листопада 2018 р.

20/Х1 - 160 років від дня народження Сельми Лагерлеф - шведської письменниці, Лауреата Нобелівської премії з літератури (1909 рік)

(1858 - 1940)
Королева шведської літератури. перша жінка-письменниця Лауреат Нобелівської премії з літератури. Її називали другим після  Ханса Христіана Андерсена великим скандінавським казкарем. Вже понад століття її знаменитою книгою "Чудесна мандрівка Нільса з дикими гусями" зачитуються діти всього світу. ЇЇ ім'я носить літературна премія, яку отримали Астрід Ліндгрен і Туве Янсон.
      Чудова казка була перекладена на 50 мов світу! Повість про хлопчика Нільса перекладав Іван Франко, нею зачитувався М. Грушевський.
            Сучасні діти нашої бібліотеки також захоплюються незвичайною мандрівкою на гусячій спині по Швеції, яка навчає любити рідний край, пробуджує цікавість та бажання пізнавати нове, незнайоме.

    Вдячні читачі придумали Нільсу багато пам'ятників. Найменший із них, як дві сірникові коробки, знаходиться в Стокгольмі. Це крихітний хлопчик, що сидить, обхопивши коліна руками.
Якщо ви ще не знайомі з Нільсом та його гусаком Мартіном і не бували в мальовничій країні Швеції, то беріть книгу і читайте!
Приємної мандрівки!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації