вівторок, 17 січня 2017 р.

Людина серед людей


   14 січня 2017 року відзначаємо 80 років від дня народження Євгена Гуцала – українського письменника, журналіста, поета, кіносценариста. Лауреата державної премії Т. Г. Шевченка та премії ім. Ю. Яновського. Його книги перекладені багатьма мовами світу.
     «Здається, я писав завжди» так він казав про себе.
   Дитячі роки майбутнього письменника припали на воєнні та голодні повоєнні роки.
Саме тому      найтоншими барвами своєї чудової мови автор вимальовує перед читачем складний і водночас такий прекрасний світ дитинства з його радощами й печалями, а ще світ живої природи, частиною якого є і ми, люди.
   Що ж вирізняє твори Євгена Гуцала? Чому, прочитавши лише кілька речень і навіть не знаючи імені автора, ви розумієте, що належать вони перу саме цього письменника?
 Напевно, тому, що природа в його оповіданнях – жива, і людина є частиною цього складного і прекрасного світу. Світу дерев, трав і квітів.

  Відзначали 80-ті роковини письменника літературною хвилинкою «Музика слова Євгена Гуцала».


    «Я - Пухальська Віолета, прочитала нещодавно  оповідання «Сім'я дикої качки». Читаючи відчувала себе частинкою природи, вчилася любити її, турбуватися про неї, хотілося захищати її, оберігати, щоб світ навколо нас був добрішим і щасливішим"


            Радимо вам, дорогі читачі, вчитатися в твори Євгена Гуцала, і ви відчуєте справжню музику слова – мистецтва, притаманного цьому письменникові.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації