неділю, 23 квітня 2017 р.

        Талант щедрий та прекрасний

"Читач для мене швидше рівня, аніж просто читач, якого я повинен вести на орчику"
                                   В. Рутківський

      Володимир Рутківський один із найблискучіших сучасних
 дитячих письменників України народився на Черкащині
в 1937 році.
     Друкується з 1959 року. Автор багатьох книг для дітей, серед яких "Бухтик тихого затону", "Гості на мітлі", "Сині води" та інші.  Живе, працює і творить в Одесі.
     Володимир Рутківський пройшов важкий шлях до визнання в українській літературі. Він дочекався слави... у 70 років після виходу в "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ЗІ" його книжки "Джури козака Швайки". В рейтингу "Книжка року" - вона посіла 2 місце, у рейтингу радіослухачів - 1.
      За трилогію "Джури" Рутківський одержав Шевченківську премію в 2012 році. А ще Володимир  Рутківський володар премій ім. Лесі Українки, ім. Миколи Трублаїні, ім. Віктора Близнеця, ім. Івана Франка.
.
      На тебе, любий читачу, чекають захоплюючі неймовірні пригоди, шалені звитяги і цікаві відкриття в історичній трилогії "Джури козака Швайки"
     А ще є й продовження - четверта книжка -  незвичайна. Історична і сучасна, смішна і мудра. В ній ідеться про життя  і смерть, про земне й небесне та про перші ніжні почуття. 
   І скрізь, у всіх книгах вірність і дружба залишаються незмінними, а небезпеки... На те вони і небезпеки, аби їх долати.
 .Отже знайомтеся: книжковий хід-парад  улюбленого автора, доброго та веселого казкаря Володимира Рутківського.              Приходьте до бібліотеки і читайте!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації