пʼятницю, 21 жовтня 2016 р.

       25 жовтня, 73 роки тому,     м. Дніпро  було звільнене від фашистської окупації, яка тривала з 1941 – 1943 рік.
  Уже більше семи десятиліть відділяє нас від тих страшних подій. Безжальне колесо тієї війни прокотилося по українській землі, залишивши за собою розруху і безліч жертв. Але ми завжди пам'ятатимемо героїзм і стійкість захисників Вітчизни, грандіозні битви, в ході яких вдалося зламати хребет фашистській армаді, і визволення Європи, і світлий день Перемоги.
      В нашій бібліотеці до цієї дати  пройшла історико-краєзнавча година «Наш край історії скарбниця», на яку була запрошена Ніна Захарівна Лутченко – автор книги Підпільна організація Амур-Нижньодніпровського району м. Дніпропетровська (серпень 1941 - жовтень 1943).
      Ніна Захарівна презентувала свою книгу, в основу якої лягли архівні  документи, спогади родичів і друзів підпільників, сучасників подій. Книга повертає читачів у героїчне минуле нашого міста, в долі якого, мов у дзеркалі, відобразився жорстокий двобій передової молоді з фашизмом.

       Наші читачі, учасники зустрічі, були раді знайомству з неординарною особистістю, небайдужою людиною, чарівною жінкою, яка  донесла до дитячих сердець історичну правду про ті суворі часи.   

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації