пʼятницю, 7 квітня 2017 р.

Верба красна розквітає

За тиждень - Великдень,
Недалечко - червоне яєчко,
Будь здоровий, як вода,
Будь багатий, як земля,
Будь плідний, як лоза!

"Кожен край має свій звичай" - мовить народна творчість. Звичаї пройшли випробування часом, стали народним надбанням, передаються із покоління в покоління.
    Сьогодні у нас народознавче свято "Верба красна розквітає, про Великдень сповіщає".  З давніх-давен в Україні з повагою відносились до верби. Давні повір'я наділяли її чудодійною силою, про неї складено  багато легенд та переказів.
      Вербна неділя - одне з самих світлих свят православних українців - відмічається рівно за тиждень до свята Світлої Паски. Головним символом свята є гілка верби, яка ототожнюється з життям і весняним пробудженням. Після освячення в церкві, вона повинна зберігатися в будинку за образами цілий рік.
       Кажуть, що освячені вербові гілки принесуть в дім благополуччя, а членам сім'ї додадуть здоров'я, якщо ними злегка доторкнутися до домочадців, примовляючи: "не я б'ю, верба б'є..."

      Про традиції та звичаї нашого народу, його родовідну пам'ять, про збереження цих традицій розповідали наші читачі - учні 7"Б" класу, школи №73 на нашому святі. Також діти розгадували кросворди та відгадували загадки народознавчого змісту. Було дуже цікаво та пізнавально.


         Приходьте! Читайте! Дізнавайтеся більше!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації