понеділок, 3 квітня 2017 р.

Казка життя Г.Х. Андерсена
(1805 -1875)
    Хлопчик вчитися любив,
   Копенгаген підкорив
   Там письменником він став,
   З казкою злетів
                          на п'єдестал.
                Н. Горбенко

                
Великий данський казкар Г. Х. Андерсен народився 2 квітня 1805 року на острові Фюн в містечку Оденсе і прожив 70 років. Він написав багато віршів, п,єс і романів, але для всього людства він, перш за все, звичайно, великий казкар.
             Ви гадаєте, що великий казкар Андерсен збирався  стати казкарем чи письменником? Нічого подібного. Він хотів стати актором, хотів співати на сцені, танцювати, декламувати вірші.І це в нього дуже навіть не погано виходило. Але коли актора з нього не вийшло почав писати. Писав багато, в творчих муках, але твори його нікому не подобались. І тільки в 1835 році, коли Андерсену вже було 30 , він, все ще бідний і нікому не відомий, написав першу казку "Кресало" і до нього прийшла слава. Його казки розбіглись по світу майже миттєво. Вони переведені майже ста мовами . І написав він їх 167!  
 " Я буду співати тобі про щасливих і нещасних, про добро і зло..." - обіцяє імператору соловей із казки Андерсена. Саме цим 40 років займався Ганс Християн, і його казки читали, читають і будуть читати, тому що вони дивовижні. 
І тому саме день народження великого казкаря є Міжнародним днем дитячої книги.
 Ми в нашій бібліотеці вшановували  Ганса Християна 
 Андерсена  грою-подорожжю "Мрії, втілені в казку".           
                                                                     
 Сьогодні без казок Андерсена немислиме дитинство жодної людини.  Не випадково Вища міжнародна премія за кращу дитячу книжку носить його ім'я - це Золота медаль Ганса Християна Андерсена, яку присуджують раз на два роки самим талановитим письменникам та художникам.

        Читайте Андерсена! Мрійте, як Андерсен! навчайтесь у Андерсена!            

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації