четвер, 29 вересня 2016 р.

Вересень 2016 року – дні Михайла Грушевського в Україні.
(Указ Президента України)
        
    У драматичній історії нашого народу є величні постаті, яких ніколи не огорне темінь забуття, які завжди будуть з Україною, попри лихоліття і незгоди, байдужість і духовне зубожіння. До них насамперед слід віднести Михайла Сергійовича Грушевського – політичного діяча,  найвидатнішого нашого історика, літературознавця, фольклориста, соціолога, вченого світового рівня. 150-річчя якого ми відзначаємо 29 вересня.
     З товщі багаторічних перекручувань і замовчування повертається не лише його ім'я та творчість, а й безцінний історичний досвід.
   Грушевський вважав, що Україна – не лише для українців, а для всіх, хто живе на Україні, а живучи – любить її, служить їй.
    Михайло Сергійович поклав усе своє життя на вівтар справи українського національного відродження, створення незалежної Української держави.
  На честь такої ювілейної дати в бібліотеці була організована книжкова виставка  «Вірний син українського народу», проведено огляд життя та творчості «Великий Українець»,  та година державності «Михайло Грушевський. Хто він?».
  Діти з цікавістю дізнались про великого українця Михайла Сергійовича Грушевського.  

                                

                                   Україно моя!
                                   Ти не символ, а доля.
                                   Доля надто гірка,
                                   Доля дуже солодка.                             

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації