понеділок, 22 березня 2021 р.

 Стартував 


"Книга єднає країну!"

Тиждень дитячої книги - свято всіх читаючих дітей - допитливих, залюблених в книгу. Свято веселих пригод, нових літературних відкриттів, знайомств, зустрічей. Його немає в календарі, але про нього знають всі цінителі та шанувальники її величності КНИГИ.
Початок цій чудовій традиції було покладено ще 78 років тому, в далекому 1943 році Левом Кассілем, з метою заохочення дітей і молоді до читання. Святом надії назвали цей день ті, хто спілкувався тоді  з відомими дитячими письменниками. Бо ніщо не може замінити людині спілкування зі справжньою книгою. І свято, що оселилося в душах читачів у воєнне лихоліття вистояло, зберегло свої традиції і розширило свої кордони.
Ми традиційно включились в святкування Всеукраїнського тижня дитячої книги - у нас сьогодні  свято "Про царицю Книгу і чарівне дзеркало", де діти, а це були учні третього класу 73-ї школи, з великим задоволенням і радістю приймали активну участь в літературному квесті "Я знаю все!" : бились на літературній дуелі, впізнавали автора, добирали героям літературну пару, ділились знаннями про історію книги, визначали найактивнішого читача класу. Але найбільшим подарунком була зустріч з улюбленою  письменницею нашого краю Еліною Іванівною Заржицькою. Діти ловили кожне слово авторки чарівних казок, розпитували як народжуються дивні персонажі та веселі історії, були героями цих історій та поділились, що й самі пробують перо. 
Було весело! Наші маленькі кмітливі читачі довели справедливість вислову: "Хто багато читає, той багато знає!"
  Всі присутні на Книжкових іменинах гості отримали солодкі подарунки.












Пам'ятайте: у світі обов'язково знайдеться книга, яка написана саме для вас!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації