четвер, 2 квітня 2020 р.

 

Сьогодні, 2 квітня, і діти, і дорослі святкують 53-й День народження дитячої книги!

Книга!
 Вона поруч з нами із самого дитинства. Про все на світі розповідає вона нам: про казкових багатирів, про прекрасних принцес і принців, про шкільне життя. про далекі світи. З книгою кожен з нас може помандрувати в минуле і в майбутнє.
Одним з найулюбленіших казкарів усіх часів  і народів визнаний Ганс Крістіан Андерсен - автор всесвітньовідомих казок для дітей і дорослих. І йому сьогодні виповнюється 215 років від дня народження!

Його твори, перекладені більш ніж 150 мовами світу, стали сценаріями численних фільмів. мультфільмів, театральних постановок. Їх знає весь світ. Саме тому, починаючи з 1967 року. за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги 2 квітня, в день народження великого казкаря, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги,   підкреслюючи тим самим важливу роль дитячої книги у формуванні духовного і інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.
Також встановлена премія Ганса Кристіана Андерсена, яка вручається кожні 2  роки на святі для кращих дитячих письменників і ілюстраторів.


А чи знаєте ви що?...

Нещодавна в Данії була виявлена невідома досі казка Андерсена під назвою "Сальна свічка". Рукопис був знайдений серед паперів в архіві датського міста Оденсе, де й народився письменник, місцевим істориком. Фахівці підтвердили справжність роботи, яка, можливо, була написана казкарем ще в шкільні роки.

Сьогоднішнє свято - додатковий привід почитати дитині на ніч, "підкинути" їй хорошу книгу, а може, й самим перечитати улюблену з дитинства книгу, або прочитати те, що колись пропустили...

ЗІ СВЯТОМ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації