понеділок, 20 лютого 2017 р.

20.02 - День памяті Небесної Сотні.

          Майдан. Нині це слово, напевне, знають у всіх країнах світу. Майдан Незалежності – це не тільки велика й головна площа в центрі Києва. Майдан – це небажання жити в системі тоталітарної корупції і малограмотної влади, що розграбувала країну. Це прагнення жити за європейськими стандартами. За ці прагнення Україна заплатила більше сотні людських життів та тисячі покалічених. Революція гідності. Саме так назвали ці буремні дні боротьби народу проти злочинної влади.
     Минуло три роки відтоді, як загинули вони – Герої Небесної Сотні, яких народила революція Майдану. Вони помирали, щоб жила Україна. Тепер нашу Україну оберігають ціною своєї крові воїни АТО в Донецькій та Луганській областях.
     До третьої річниці Революції Гідності у нас в бібліотеці відбулася година історичної правди «Події, що змінили Україну». Про події тих часів, про  відданість та героїзм людей, що відстоювали принципи демократії і свободи заради нової України,  нашим читачам розповіли вчителі та бібліотекарі. Діти декламували вірші про Майдан, прослухали пісню-гімн «Пливе кача». Всім присутнім було важко стримувати сльози смутку.
                   

     Вічна память героям, які склали свої голови за нашу Україну – вільну, незалежну, європейську.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації