суботу, 17 грудня 2016 р.

«Независимый писатель зависит от читателей»
                                                    А. Кравченко



17 грудня – 65 років від дня народження  Олександри Кравченко (Олександри Девіль) - дніпропетровської письменниці-романістки. Лауреата літературної премії ім. В. Підмогильного, члена Національної Спілки письменників України, нагородженої Почесним дипломом Міжнародної ради по книгах для дітей та юнацтва.
Народилась і жила в нашому місті (1951- 2012). Після закінчення технічного вузу працювала в Мінчерметі України. Серйозне захоплення літературою та історією поступово стало її другою професією. В її романах, а їх більше 20-ти, герої минулого і сучасного живуть напруженим духовним життям, а в їх долях примхливим і загадковим образом переплітаються  всі людські   пристрасті.


«Я - Нохонов Саша, мені дуже сподобалась книга О. Кравченко «Амазонки Дніпра», яку я відкрив і не міг відірватись.  Це історія амазонок – прекрасних і гордих войовниць, що живуть в міфах і легендах про наш край. Ми читали її всією сім'єю". 

 «А я - Демиденко  Даша    прочитала з захопленням «Анна. Пороги любви и Днепра» і прийшла за другою книгою «Мария». Ці книги про перемогу добра і чистоту людських відносин, вони легко читаються  і допомагають пізнати історію свого краю»
Ми в нашій бібліотеці пам'ятаємо Олександру Кравченко, як чарівну жінку, цікаву співрозмовницю, і просто душевну людину, що ніколи не відмовляла в зустрічі зі  своїми читачами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації